Nick újabb eseteket sorolt fel, amikre szeretnék reagálni:

"További gyanús esetek még (adjunk muníciót Karriervadásznak:)
- az otthon végezhető munkák legtöbbje, főleg, ha azok a lenti két esettel is párosulnak
- irreálisan gyors meggazdagodás vagy átlagon felüli fizetés ígérete ("akar ön többszázezret keresni havonta, mert ha igen hívjon"), de "szabvány" munka esetén is el lehet gondolkodni, hogy az adott cég miért kínál kétszer annyit, mint a konkurrencia? Nyilván nem szívjóságból, valamit tenni is kell érte."

Így van, ezek a hirdetések teljesen komolytalanok. Nincs ingyen leves, nem fognak átlagos munkáért átlagon felül fizetni. Ráadásul, ha olyan tuti a meló, és könnyen jön a pénz, az illető az ismerősei, rokonai révén simán be tudná tölteni a "pozíciót". Ezek általában MLM-es értékesítő munkák, amit akkor lehet sikeresen ellátni, ha ez illető gerinctelenül beszervez boldog-bolgdogtalant, agymosás-közeli termékbemutatókat tart, és percig sem kételkedik abban, hogy az irreális áron kínált termék hatásos-e, vagy sem, vagy hatásos, de túl van árazva (épp ezért nem árulják boltban). Azért hirdetik egyre többször, mert egyre nehezebb olyan balekokat találni, akiker maga alá szervez az ember. A rendszer működik, nem ezt vitatom, az már más kérdés, hogy hogyan néz tükörbe az ember, amikor elad egy kisnyugdíjasnak 300 ezerért egy edénykészletet.

"- minden olyan munkalehetőség, ami nem hozza a pénzt, hanem viszi, tehát kezdeti "befektetéssel" jár. Az ilyen munkák jó része nem csak kamu, hanem illegális is (te befizeted a pénzt, a munkaadó meg eltűnik, mint szürke szamár a ködben). Írom ezt azért, mert pl. a "csajportálok" tele vannak olyan gyeses anyukák panaszaival, akik a gyes mellett akartak volna dolgozni otthon, a pénzt befizették, aztán azt ne ecseteljem, hogy mit kaptak."

Sajnálatos, hogy még mindig vannak olyanok, akik bedőlnek ezeknek a hirdetéseknek. Az elvégzett munkáért szoktak fizetni, nem a munkalehetőségért. A munkaerő-közvetítési szolgáltatásért pedig a cég fizet, aki igénybe veszi, nem az álláskereső. Azaz, ha valaki a közvetítésért az álláskeresőt akarja lenyúlni, az feltehetően le fog lépni a pénzzel.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr102258499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása