Nyilván olyan eset is van, hogy a "valakinek a valakije" nyeri el az állást, de ez inkább a közszférára és a kis-közepes magáncégekre jellemző.

Előfordul, hogy elutasítanak az elvárásoknak megfelelő jelöltet is, mert kor, nem, fotó alapján nem kéri a vezető, a cég. Ilyen van sajnos, hogy olyan feltételnek is meg kell felelni, amit nem "kötnek a pályázó orrára". Viszont lehet olyan feltétel is, ami nem kizár egy jelöltet, hanem éppen nagyobb eséllyel hoz be a képbe. Tegyük fel, van egy teljesen jó jelölt, szakmailag nem annyira erős, de a tapasztalata hasonló, végzettség, nyelvtudás nagyon rendben van. Személyiségre passzol, mindenkinek tetszik, aztán mégsem őt választják. Miért? Mert pl. van egy másik jelölt, gyengébb nyelvtudással, de a konkurenstől jön, így felveszik őt, mert ismeri a terméket, a piacot, a szereplőket, és a gyengébb angolját meg majd a céges tanfolyamon feljavítják. A másik, minden egyes elvárásnak megfelelő jelölt meg kiesik, mert az iparági ismeret nagyobb értékkel bírt.

Ezért lenne jó, ha az elvárások súlyozással jelennének meg a hirdetésben. Már egy jó lépés, ha használják az "előnyt jelent" megoldást.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr142114758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása