Pár napja írtam, hogy hamarosan eljön az az idő, amikor az egészségügy stabil, korrekt megélhetést, biztos munkahelyet jelentő ágazat lesz, és megoldás lehet sokaknak az egyébként borítékolt állástalanság elkerülésére.

Külföldön egyre több eszközzel igyekszenek elérni, hogy az elöregedő társadalom növekvő egészségügyi szolgáltatáséhségét megfelelő mennyiségben és minőségben csillapítani tudják. Egyrészt több az idős ember, másrészt kitolódik a várható élettartam, így az egészségügyi ellátásra egyre növekvő teher nehezedik, míg a pálya iránti vonzódás érthető okokból nem növekszik magától.

Külföldön viszont már megteremtették azokat a feltételeket, béren kívüli juttatásokat, amelyek vonzóbbá/elviselhetőbbé teszik az egészségügyi háttérmunkát. Várhatóan nálunk is eljutnak egyszer idáig, hiszen ne felejtsük el, hogy az egyre több igénybevevő egyre több szavazatot jelent, nem véletlenül ügyelnek külföldön sem az egészségügyi ellátás minőségére.

Érdekességképpen pár juttatás, amit egyes külföldi intézmények biztosítanak pl. a nővéreknek:

- ingyenes plasztikai műtét,
- ingyenes gyermekfelügyelet, bölcsőde, óvoda,
- étkezési támogatás vagy ingyenes étkezés,
- ingyenes nyelvtanfolyam,
- ingyenes nyaralás,
- szolgálati lakás vagy lakhatási támogatás,
- benzinpénz,
- rugalmas ill. részmunkaidős foglalkoztatás,
- ha külföldről jön valaki, segítenek a családtagoknak is letelepedni, munkát találni,
- heti 37 órás munkaidő,
- végül pedig normális, valóban versenyképes fizetés. 

Az utánpótlást pedig úgy igyekeznek kinevelni, hogy ösztöndíjat fizetnek, átvállalják a diákhitelt a nővérpalántáktól.

Van hova fejlődni. Ennek ellenére a fejlett országok továbbra is jelentős nővérhiánnyal küzdenek, így akitől nem áll távol a külföldi munkavégzés, jó eséllyel indul, ha ezen a területen végez, és beszél legalább kommunikációképes szinten angolul, vagy németül.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr601981268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása