Nyáron minden lassabban megy, az uborkaszezon az álláskeresésre is sokszor igaz. Persze hirdetések vannak ilyenkor is, kevesebb persze, de maga a kiválasztás amúgy sem rövid időszaka még hosszabb lesz. Teljesen logikus: a kiválasztásban részt vevők is szabadságra mennek, a munkaerő-közvetítő, a HR-es, a szakmai vezető, "jó" esetben külön-külön. Ha külföldi cégről van szó, akkor még a különböző engedélyezéseknél a külföldi vezető szabadsága is bekavarhat.

Persze a pályázók is nyaralnak, így őket is nehezebben lehet elérni. Ez több szempontból is probléma lehet az álláskereső szemszögéből. Pl. ha van elég jelentkező, akkor az elérhetetlen pályázóval nem próbálkoznak tovább, hívják a következőt. Ez persze jó a következőnek, ha épp nem a vízben punnyad egy bilikék matracon, vagy nem dübörgő zene mellett szeletel épp valamelyik fesztiválon. Ha kevés jelentkező van, akkor viszont előfordulhat, hogy bevárják az interjúra hívott alanyokat, így csúszhat az időpont, mivel szeretnék egy napon megnézni a jelölteket.

Más a helyzet azoknál, akik beugrós, időszakos munkát (is) keresnek. Ugyanis a nyári szabadságok idejére sok cég keres pótlásra, helyettesítésre munkaerőt, és ezek nem mindegyike diákmunka. Van ahová tapasztalatot és jó nyelvtudást is elvárnak, így nem hülyeség azoknak is ilyet elvállalni, akik egyébként hosszú távú lehetőséget keresnek, de állás nélkül vannak már egy ideje. Hallomásból tudom, hogy sokszor nem kisebb cégek keresnek ilyen munkatársat, mint a Coca-Cola, a KPMG, az Oracle, vagy a Bosch. Megkereshető a fesztiválbelépő, beírható az önéletrajzba, és ha jól teljesítesz, még tartós állást is kínálhatnak. Ezek az állások viszont sokszor nem kerülnek meghirdetésre, hanem a munkaerő-közvetítőket, -kölcsönzőket kérik meg a cégek, hogy küldjenek valakit. Érdemes tehát ezeknél a közvetítő cégeknél bejelentkezni nyáron, hogy ilyen típusú munka is érdekel.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr92151133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása