Sokaknak egyértelmű lehet, és persze apróság, amiről írok, de mégis hallom személyzeti tanácsadó cégeknél dolgozó ismerősöktől, HR-esektől, hogy érdemes erről a témáról is pár szót ejteni. Ez a téma a CV mérete, azaz pontosabban a fájl mérete. Bár az elmúlt 5-10 évben munkaerőpiacra került emberek számítástechnikai tudása főként a folyamatosan növekvő internet penetrációnak és az oktatásnak köszönhetően jobb, mint korábban, még mindig tömegével látni olyan CV-t, amely arról árulkodik, hogy a felhasználói szintű számítástechnikai ismeretek közé egy kép kicsinyítése már nem fér bele...

Egy-egy nagyfelbontású kép berakásával lazán elérhető a több MB-os önéletrajz méret, az eddigi rekord, amivel találkozott egyik ismerősöm 11 MB. Aki nem tudná, az átlagos CV méret szöveggel 30-40 Kb, képpel 100-200 Kb. 1 MB = 1000 Kbyte (informatikusoknak 1024 :)), így könnyen érzékelhető a méretes eltérés. Ezen önmagában át is lapozhatnánk, de ha figyelembe vesszük bizonyos cégeknél az e-mail fogadási korlátot, amely lehet akár 3-5 MB is, akkor már nem mindegy, hiszen a CV-nk nem ér el a célba.

Mitől lesz egy CV 11 megás? Attól, hogy egy 9-10 MB-os képet rakunk be, amely egy nagy felbontású fényképezőgéppel készült, és ezt a képet a Word-ben kicsinyítjük le. Viszont így a kép mérete nem, csak a megjelenése változik. Ezért egy képszerkesztő program Resize/Resample funkcióját használva először kicsinyítsük le a képet. Utána ezt illesszük be a Word file-ba, és kész. Természetesen arcképről van szó, így a képszerkesztőben előtte a pálmafákat / nagyit / bacardi-colát szürcsölő haverokat is érdemes levágni.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr252873753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása