Sok álláskereső kételkedik abban, hogy a személyzeti tanácsadók hirdetései valósak lennének, a témába vágó hasonló blogokon is olvasni "kamu" álláshirdetésekről. Többen azért gondolják ezt, mert nem kapnak visszajelzést, vagy mert ha kapnak, az éppen elutasítás, ami nyilván nem kedves az ember lányának/fiának. Ebben az esetben saját magunk jobb színben való feltüntetésének egyik jól bevált módszere az, ha azt gondoljuk:

a. biztos valami rokon nyerte el az állást
b. nem is létezett az állás, ha létezett volna, behívtak volna interjúra

Az állásportálok döntő többségénél igény volt rá, és lehetővé is vállt szűrni a hirdetéseket: személyzeti tanácsadó cégek ajánlatai nélkül is lekérhető a meghirdetett állások listája.

Egy pár gondolat arról, hogy szerintem miért pont a személyzeti tanácsadó cégek hirdetései azok, amelyek "valósabbak" bármelyik hirdetésnél. Tehát, ha valaki az első bekezdést félreértené, pont a személyzeti tanácsadó cégek hirdetéseiben lehet megbízni. Miért? Mert ha egy vállalat megbíz egy céget, hogy keressen neki, azt akkor teszi, ha kell neki új munkatárs. Szerződést köt, rááldozza a munkadejét a visszajelzésekre, az interjúkra, a kapcsolattartásra a személyzeti tanácsadóval és a jelöltekkel. Ezt nem tenné meg, ha nem lenne pozíció. A személyzeti tanácsadó cég pedig saját hirdetési költségét, munkaidejét nem pazarolja lukra futásos, kitalált pozíciókra.

Ugyanez igaz az álláshirdetésekre is: ha egy cég fizet azért, hogy megjelenjen a hirdetése, akkor feltehetően komolyak a szándékai. Az ingyenes, vagy a nevetségesen olcsó állásoldalakon lévő álláshirdetések már fenntartásokkal kezelendők.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr922891684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása