Karriervadász 2010.08.18. 13:20

CV formátum

Elég fapados téma, de szakmai berkekben azt mondják, mégsem árt egy kis szájbarágó. A szöveges tartalomra most nem térek ki, maradjunk csak az alapoknál.

Önéletrajz formátuma elsősorban MS Word, ill. PDF legyen. De PDF csak akkor, ha nincsenek benne elütések, hibák, mivel nem mindegyik közvetítő cégnél van PDF editor, hogy ezeket a hibákat kijavítsák, és sokszor van mit javítani...

Excel (nem vicc) és a TXT formátumú CV felejtős. Saját honlapon lévő CV belinkelése egy egyébként üres doksiba felejtős, legyen egy normális CV-d, ami offline is elérhető, és a közvetítő cégek adatbázisába becsatolható.

Betűtípus egyféle legyen, a betűméret max. 1-2 féle, továbbá ne legyen színorgia, vagy cuki macikás háttér. Ha elférsz egy oldalon, akkor 1 oldal legyen. Ha nem férsz el, ne aggódj, ha két oldalas lesz, de a 3-4 oldalas kisregény felejtős, az már novella, nem önéletrajz.

Fotó pedig ne külön, hanem a CV-ben legyen, és ne egy óriás 7 megapixeles képet tegyél be, amit aztán a Word-ben kicsinyítesz, hanem csökkentsd le a nagyfelbontású kép méretét előre, és a csökkentett méretű képet tedd bele a doksiba.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr562230522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.08.18. 14:12:50

az europass felsorolásszerű alakja jó kiindulópont lehet kezdő cv-zőknek.

Bambano 2010.09.20. 18:59:36

én még nem találkoztam olyan fejvadásszal, karriertanácsadóval, stb. aki a pdf-et elfogadta volna. erre pedig az a soha ki nem mondott indok, hogy a pdf-ben benne vannak a jelölt elérhetőségei, így a fejvadász kikerülésével is elérhető lehet a szakember.

emiatt minden fejvadász, munkaközvetítő, stb. raplizik, ha számára javíthatatlan formátumban kapja meg az önéletrajzot. ami, szerintem, helytelen. az önéletrajz pdf-ben megy, akkor legalább tudhatod, hogy mit adtak le a nevedben. vagy néha mégse...

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2011.02.15. 11:20:44

@Bambano: nekem nincs is Wordom a privát laptopomon. CVt kizárólag pdf ben tudok adni. Egyébként külföldi fejvadász cégek is ezt javasolják.
Megjegyzem, a pdf ből is kimásolható az adat ( cut and paste ). És sokkal profibb kinézetű, mint a gagyi Word.
süti beállítások módosítása