A válság során megszűnő munkahelyek nyomán kieső fizetés, megnyírbált juttatások, elkopó megtakarítások, növekvő költségek, stb. miatt kevesebbet költ a lakosság. Ez megjelenik statisztikailag is a kereskedelmi és a szolgáltatóipari adatokban, kivétel a luxus költés ugye :)

Az eddig feketén szépen elmuzsikáló magánszolgáltatói építőipar is jóval kevesebb megbízást kap, nincsen most pénz a galériára, új konyhabútorra, a műhely kibővítésére, szigetelésre, stb. Nyilván, aki igazán jó és korrekt(!) szakember, azt most is megtalálják, max. az előjegyzési ideje lerövidült fél évről 3 hónapra. Viszont a "kontár fajta" megjelent az álláspiacon. Egyre több pályázó jelentkezik, aki évek óta az építőiparban (egynyomvonalú kézierőgép-kezelő technikus /talicskás/), vagy famegmunkálásban dolgozott (pl. asztalos), vagy kazánt szerelt, stb. Viszont általában azokra az állásokra, amelyekre pályáznak felsőfokú végzettséget, nyelvtudást várnak el, így csak azoknak a számát szaporítják, akik tök feleslegesen töltik saját és mások idejét azzal, hogy olyan pozíciókra pályáznak, amelyekre soha nem fogják őket behívni.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr361852300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása