Sokan kőbe vésett információnak veszik a jelentkezési határidőt az álláshirdetésekben. Manapság, főleg az internetes hirdetéseknél ez nem jelent semmit, mivel sok cég figyel arra, hogy mindig friss legyen a hirdetése, a lejárati időt pedig a felkerülés dátumától automatikusan számítja a karrier oldal - általában 1 hónap.

Pl. a pozíciók kikerülnek minden héten, mintha újak lennének, így a jelentkezési határidő is mindig kitolódik 1 héttel. Ezért nem érdemes halogatni a pályázat beadását egy olyan pozíciónál, ahol még van 1 hónap a határidőig.

Ugyanakkor, ha egy hirdetés már kint van 1 hónapja, az sem jelenti azt, hogy már nem várnak rá jelentkezőt :). Sok esetben elhúzódik maga a kiválasztás, vagy folyamatosan keres a cég munkatársat az adott munkakörre.

A hirdetések mindig addig vannak kint, amíg nincs végleges döntés a felvett jelöltről. Így előfordulhat az is, hogy a pályázat beadása után értesítést kap a jelölt arról, hogy más forrásból töltötték be a pozíciót. Ilyenkor jön a kérdés, hogy "de akkor miért volt kint a hirdetés?". Hát azért, mert a kiválasztott jelölt is visszaléphet az utolsó pillanatban, és akkor ott állnának üres kézzel, ha levették volna korábban a hirdetést.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr541939116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.29. 12:53:22

Megszűnt a több évtizede fennálló munkahelyem. Kénytelen voltam valami jövedelemforrást keresni. Ekkor találtam rá a KMD holding által kínált lehetőségre, amelyet szívesen ajánlok mindenkinek a következő honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása