"Magasra csaptak az indulatok a németországi Kölnben, mert egy jó nevű cég elbocsátotta egyik építészét, akinek a főnöknő szerint túl erős izzadságszaga volt. A volt dolgozó bírósághoz fordult." Teljes cikk: http://www.hrportal.hu/c/izzadsagszaga-miatt-rugtak-ki-20100329.html

Gondolom mindenkinek van olyan ismerőse, aki valamilyen testnyílásából bűzt áraszt. Viszont a büdös ember sem különb a többitől - dolgozni neki is kell. Ennek persze nem örül mindenki, max a család - addig sem kell szellőztetni otthon. A melóhelyen viszont maximum pár allergiától eldugult orrú, vagy szaglását elvesztett orrműtétes kolléga nem hagy protest módon légfrissítőt, szájvizet, FA dezodort a szagló munkatárs asztalán. A bűz oka persze lehet higiénés, lehet belgyógyászati, lehet bőrgyógyászati diszfunkció, és még ki tudja mi. Valahogyan közösen kell megtalálni a megfelelő megoldást, mert simán kirúgni ilyen indokkal valakit nem célszerű (lásd a cikket).

Mivel én elég sok emberrel találkozom, összehoz a sors büdös jelöltekkel is, hiszen a büdös ember is keres állást. Most nem írom le, hogy ne egyél fokhagymát, bla-bla, de pl. ha sietned kell a nyári hőségben, mert nem tudtál elindulni időben, inkább ne menj el az interjúra, kérjél másik időpontot. Elég ciki lehet, amikor izzadságfolt díszíti a ruhádat, ami ráadásul nyomot hagyhat a fotelben. A szagról ne is beszéljünk. Ha kellően erős, kiszórhatnak hamar az interjúról. Persze, siettél és nyár, de akkor ezek szerint nem jól osztod be az idődet? :) Én azt mondom, hogy inkább felkészülten, komfortosan érkezzél meg az állásinterjúra, ha csurog az izzadtság a hátadon, az gondolom neked sem kölcsönöz magabiztosságot.

Más szagok. A szájszag még csak hagyján, de az ápolatlanság szaga (kétszer felvett ing, sok hónapos zakó, bőrből áradó bagószag) viszont már nem olyan, amit tolerál a másik fél. Ha interjú után kereszthuzatot kell csinálni az irodában, az nem a megfelelő belépő, ha finom akarok maradni...

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr511880393

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: webdesign antwerp 2018.05.28. 21:09:18

Kerékpár bolt - Kerékpár turizmus - Kerékpár bolt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása