Általános pályázói magatartás, bár szerencsére kissé visszaszorulóban, hogy csak a pozíció nevét olvassák el, és megpályáznak szinte mindent, ami az alapján tesztik és/vagy megfelelő lehet. Talán az ennek folyományaként érzett sikertelenség (több 100 pályázat, alig 2-3 interjú), vagy a karrier blogok olvasása ébresztette rá őket, hogy ez nem túl eredményes módszer.

Ennek ellenére azért az elvárásokról mindig azt gondolják, hogy egy része felesleges betűszaporítás. Pedig az elvárások rovat nem lényegtelen, mondvacsinált feltételek kusza gyűjteménye. Végzettség, tapasztalat, nyelvtudás, ezeknek minimum meg kell felelni. Ez kiegészülhet szoftver ismerettel (SAP), egyéb végzettséggel (pl. mérlegképes könyvelő), ismerettel (iparág, műszaki technológia), tapasztalattal (pl. valamilyen speciális területen) illetve személyes tulajdonságokkal, melyeknek persze mindenki megfelel :)

A munkatapasztalat az egyik legkomolyabb döntési szempont. A nyelvtudásról már volt szó itt, hogy miért kellhet, a végzettségnél viszont egy érdekes változás jelent meg. Míg évekkel ezelőtt egy recepciósnál is elvárták a diplomát, most már korrekt, 280-300 bruttós fizetésű állások is vannak középfokú végzettségűeknek hirdetve, persze, a nyelvtudás ehhez a fizetéshez elvárás. Innen is látszik, hogy a nyelvtudás értékesebb lehet, mint a végzettség. Ez utóbbiból azért adtak alább, mert maga a munka nem egy bonyolúlt, diplomás hátteret igénylő feladatkör, és megunták, hogy a diplomás egy idő után tovább akart lépni, mert kevésnek érezte magának (ill. inkább a diplomájának) ezt a szintet.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr982114740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása