Talán abban egyetértés van, hogy első körben szeretnénk, ha leendő munkáltatónk a végzettségünk, tapasztalatunk és egyéb ismereteink alapján hozna döntést a pályázatunkról, ez alapján döntené el, hogy behív-e minket interjúra. Ha a szakmai információn túl más, személyes jellegű adatokat is megadunk, pl. magánéleti részletek, hobbi, privát érdeklődési kör, akkor fennáll a veszélye, hogy az önéletrajz olvasó eltérő gondolkodásmódjának, értékítéletének az áldozatává esik a pályázatunk. Rosszul sülhet el, ha a külvilág számára teljes egészében nem, vagy nehezen érthető információt adunk meg, vagy ha az önéletrajzba nem illő, teljesen irreleváns adatokat adunk meg, esetleg a megfoglamazás szerencsétlen, mert olyan következtetéseket lehet belőle levonni, ami borítékolja az elutasítást.

Íme pár példa, amely visszatetszést kelthet:

"2004 - Fordított irányban teljesítettem a Szlovák Paradicsomban a Suchá Belá szurdokot"

"...felépítettük családi házunkat, ahol jelenleg is élünk, sajnos már csak a leányommal, mivel feleségem 2002-ben munkát vállalt Írországban és azóta is elfelejtett hazajönni."

"Ezért munkából elsődlegesen ötszáznegyvenezer, másodlagosan kétmillió forintot akarok előteremteni. Hogy a vizsgáimat ki tudjam fizetni, és a vegetációmat tudjam finanszírozni az év hátra lévő részében."

"Négyszemközt szólva, úgy érzem magam, mint a népmesében a legkisebb fiú, akinek otthon nincs maradása, s a nagyvilágba beleindulva várja a boldogulásának megtalálását. Csak külső inger lenne már végre az életemben !!!"

"Nyelvtudás: angolt fordításban, német alapbeszédként, keverem."

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr963360856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása