A minap arról volt szó, milyen szakemberekből van hiány. Most íme a DGS felmérése alapján egy lista azokról a területekről, ahonnan bőven lehet meríteni, így egy-egy állásért is nagyobb a verseny.

Vezet a marketing, a kommunikáció, fej-fej mellett a gazdasági terület, az adminisztráció és a HR, a jog. Nagyon népszerű szakok, kommunikáció és HR, a két fő motiváció: "szeretek beszélni", ill. "szeretem az embereket". A jog azért, mert "az ügyvédek sokat keresnek". Gazdaság: szintén a pénz, meg nem kell hozzá bivalyerős matek, sem más reál, vagy humán tárgy. Ráadásul jó alap, lehet belőle pénzügyes, számviteles, értékesítő, sőt, még marketinges is. Adminisztráció: nyilván, kezdésnek nagyon jó, aztán persze sokaknak elég is ez a szint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Félreértés ne essék, ezeket a szakokat is lehet választani, pl. a gazdasági vonalon a pénzügy-számvitel olyan terület, ahol el lehet jól helyezkedni, ha van hozzá nyelvtudás. De érdemes minél jobban megfontolni, hogy pl. a "szeretem az embereket" valóban elég erős motiváció-e ahhoz, hogy HR-t válassz, illetve megvannak-e egyéb képességeid ehhez, továbbá tudod-e egyátalán, mi az, hogy HR. Mivel leginkább adminisztráció és szervezés, csak keveseknek adatik meg a szakértés, a szervezetfejlesztés, vagy a tanácsadói, vezetői lét, ami már érdekesebb. Érdemes jobban megismerni azokat a szakmákat, amelyek nem annyira trendik, de hiányterület, hátha találsz olyat, ami - bár nem gondoltad volna - érdekel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr892115938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanita · http://ingyenholmik.blog.hu 2010.07.12. 21:52:39

na, asszem nem lesz egyhamar munkám :S

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2010.07.13. 12:11:01

A kimutást hasznos lenne felvételi jelentkezéskor figyelembe venni. :)
süti beállítások módosítása