Karriervadász 2010.10.06. 13:31

CV segítők

Külföldön évek óta, de most már itthon is elérhető több olyan felület a neten, ahol vagy a beküldött CV-t pofozzák ki, vagy próbálják megtanítani a delikvenst, hogy hogyan írjon megfelelő önéletrajzot. Persze mindezt a többség nem ingyen teszi, valamilyen segédletért, hanganyagért vagy e-book-ért kér pénzt.

Ezeknek az oldalaknak az ismertetőjele, hogy kínálnak némi ingyenesen elérhető infot blog, vagy hírlevél formájában, esetleg még le is tölthetsz valamit, de ezekkel még nem fogod megkapni az álomállást 2 héten belül. Ahhoz már rendelned is kell valamit. Józan ember persze nem gondolja azt, hogy 10-20e Ft kicsengetése után varázsütésre piacképes lesz az eddig piacképtelen háttere, hirtelen nem lesz érdekes, hogy nem beszél más nyelven, és az is elhanyagolható, hogy már 56 éves.

Az oldalak egyik ismertetőjele, hogy számos jó vélemény olvasható. "Elolvastam a ....-t és két hét múlva kezdtem egy új munkahelyen! Köszönöm! J., Alsómaszlag" vagy "Teljesen el voltam keseredve, sehová sem hívtak meg. De miután alkalmaztam a tanácsaitokat, hirtelen tele lett a naptáram interjú időpontokkal!. K., Butapest". Emellett sokszor olvahatod az "ingyen" a "miért csináljuk?" a "megbolondultunk" szavakat, és felkínálnak valamit tényleg ingyen, de az persze semmi újdonságot nem tartalmaz a neten elérhető cikkekhez és blogokhoz képest.

Emellett érdekes kérdés, hogy jót tesz-e, ha mint a szakdolgozatokat, a CV-ket is más fogja írni... A rövidtávú siker után ha élesedik a helyzet a munkahelyen, és össze kell hozni valamilyen dokumentumot önálló gondolatokból önállóan, vajon fog-e sikerülni?

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr222350601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása