Október az őszi állásbörzék hónapja, ami egyrészt jó hír a pályakezdőknek és a pályakezdés előtt állóknak, hogy kicsit ismerkedjenek a cégekkel, a munkakörökkel, a gyakorlati lehetőségekkel, próbára tegyék magukat a HR-esekkel történő kommunikációban, jó esetben egy rövid interjún is részt vehetnek. Bár sok HR-es büntetésként éli meg, hogy két napon keresztül kint kell állnia, és egy rakás nyurga kamasz fiatal felnőtt kérdezi meg százszor kb. ugyanazt, azért a legtöbb standon mosolygós, kedves, lelkes és segítőkész munkatársak fogadják az érdeklődőknek. Emellett a börze ragyogó alkalom tollak és egyéb repi tárgyak beszerzésére, és a következő két hét cukorka szükséglete is könnyen fedezhető egy laza körbesétálással.

De komolyra fordítva a szót, jövő héten, az október 13-14-én megrendezendő Karrier Expo-n (http://www.karrierexpo.uni-corvinus.hu/)  kint lesznek olyan cégek, ahol komoly felvételek vannak/lesznek nem csak műszaki vonalon, pl. Bosch, Mercedes. Nyilván kint lesznek a trendi, igen jó munkavállalói brand-ként számon tartott cégek, mint a Coca-Cola, a L'Oréal, Procter&Gamble, Nestlé, Budapest Bank. Lesznek jól prosperáló gyógyszercégek, Bayer, Roche, és a közgázról nem hiányozhat a Big4 sem (Ernst&Young, Deloitte, KPMG, PwC). Lesz egy pár SSC: Exxon, BP, és a média is képviselteti magát Figyelő, TV2, Népszabadság.

De ha mindezekért nem is, már csak azért is érdemes kimenni, hogy beszélgess olyan szakértőkkel, akik képben vannak az álláskereséssel járó kérdésekben. A helyi karrier iroda is segít, karrier-tanácsadás, CV ambulancia, stb. és kint lesz a Profession is (É8-as stand), akiknél a magyar piac legtöbb minőségi állásajánlata lecsapódik, így ők mindenképp tudnak segíteni az álláskeresésben. Ráadásul ha regisztrálsz a standon, és feltöltöd az önéletrajzodat novemberig, akkor egy nyereményjátékon is részt vehetsz, amivel egy Fujitsu Esprimo V6545 notebookot nyerhetsz.

Persze regisztrálni és feltölteni nem csak ezért érdemes, hanem azért is, mert igen sok cég használja a karrieroldalak, így a Profession adatbázisát, még akkor is, ha időszakos diákmunkára keres valakit, vagy épp gyorsan szüksége van egy pályakezdőre, aki besegít egy adott munkában. A közvetítő cégek is ehhez nyúlnak, ha nincs értelme meghirdetni egy állást. Legyél ott minél több helyen, tökéletesítsd magad, tapasztalj, ismerkedj. Azaz menj ki a börzére!

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr832355836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

titantoma 2010.10.09. 11:14:50

Hát elég gagyi a honlapjuk, meg a fele nem működik... de legalább a munkáltatók megvannak, az a lényeg
süti beállítások módosítása