Még mindig rengetegen panaszkodnak, hogy nem kapnak visszajelzést az elküldött pályázatukra. Jóval több az álláskereső, és sokszor meggondolatlanul, a feltüntetett elvárásokat figyelmen kívül hagyva küldik szét az önéletrajzokat - tisztelet a kivételnek. A HR kapacitáshiánya OK, nem magyarázat, én is azt gondolom, hogy korrekt visszajelzést kell adni mindenkinek. Ugyanakkor a pályázóknak is figyelembe kéne venni a hirdetésben szereplő elvárásokat és saját tapasztalatukat, végzettségüket, képességeiket, készségeiket, és csak a metszetben lévő pozíciókra kéne pályázni.

Ha sorozatosan nincs visszajelzés, könnyű abba a hibába esni, hogy sok száz arctalan, számunkra ismeretlen, választ nem küldő HR-es iránt érzett gyűlöletünket arra zúdítsuk, aki küld egy visszajelzést, egy elutasítást tartalmazó választ. Kiakadni lehet, de nincs értelme. Sokkal okosabb tudomásul venni, tovább lépni, vagy egy kulturált formában megírt e-mailben, esetleg telefonon érdeklődni az elutasítás okáról.

Normális, emberi hangnemben, pl. így:

"Köszönöm a visszajelzését. Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e tudni, miért nem felelt meg a pályázatom? Hasznos lenne számomra egy kicsit részletesebb információ."

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr501981129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosine 2010.05.10. 20:06:11

Tudom, még nem sok helyre (kb. 10) küldtem el az önéletrajzom (mivel csak a végzettségemnek megfelelő helyekre küldöm el), mégis eddig nulla visszajelzés jött!
Gőzöm sincs, mit ronthatok el. Talán túlképzett lennék? Túl határozott stílusú motivációs levelet írok? Nem gagyi wordben, hanem pdf-be konvertálva küldöm el magyar-angol-német nyelvű önéletrajzaimat, minden egyes alkalommal átdolgozom, plusz új motivációs levelet írok (idegen nyelven is), beleképzelem magam az adott munkakörbe és olyanokra jelentkezek, amiket szívvel-lélekkel tudnék végezni...Mégis semmi...Pedig 1-1 állásra így kb 1-1,5 órát kell szánnom "jelentkezésügyileg".
Nem vagyok dühös. Inkább szomorú, csalódott, hogy válaszra sem méltatnak.

Ha nem kaptam semmilyen visszajelzést, mit érdemes csinálni?

Karriervadász 2010.05.12. 11:39:42

@Rosine: mennyi idő telt el a jelentkezések óta? közvetítő cég hirdetésére, vagy nevesített cég hirdetésére jelentkeztél? ettől függ, hogy mit érdemes tenni. mindenesetre amit leírtál, hogy mivel, hogyan, mire jelentkezel, az rendben van. sajnos sokszor az autoreply-ig sem jutnak el a cégek...

eszesbarany 2010.05.15. 12:18:24

@Rosine: Kedves Rosine! Szerintem még valóban kevés helyre küldted el a jelentkezésedet. Legalább 20-30 helyről fogsz kapni 2-3 visszajelzést- az sem biztos, hogy pozitív saját- tapasztalataim szerint. Én az utóbbi időben már nem is írok motivációs levelet, csak az önéletrajzomat küldöm, így is visszajeleznek, és képtelenség lenne minden helyet számon tartani, mindegyikre külön levelet írni.
A lényeg, hogy próbálj meg addig eljutni, hogy annyi ajánlatod legyen, hogy már válogathass is köztük, és a legjobbat válaszd ki!! Na igen, akkor meg nehéz választani, most melyik lesz a legjobb??!! Sok sikert.
süti beállítások módosítása