Magyarországon a profession.hu a leglátogatottabb karrieroldal. Ide mindenképp töltsd fel a CVdet (kivéve, ha a jelenlegi munkáltatód is rendelkezik hozzáféréssel), itt hirdet és keres a legtöbb cég (a munkaadói felületen az önéletrajzok közötti keresés igen jól kidolgozott). Ezt az oldalt nyomják leginkább: a Sanoma csoport offline és online kiadványai erősen hozzájárulnak az ismertséghez, mindezt pedig megtámogatják időnként némi TV reklámmal, vagy egy látványos nyereményjátékkal.

A post írásának napján 996 cég 3177 állásajánlata tekinthető meg. A hirdető cégek száma kb. 20-30%-al, az állásajánlatok száma pedig kb. 30-40%-al kevesebb a recessziónak köszönhetően, de ez nyilván a többi karrieroldal adatain is látszik, és már magasabb, mint ami a tavaly nyári mélyponton volt, ami nyilván bíztató. Csak nem azokat keresik, akik tömegével állás nélkül vannak, de ez egy másik téma. 

Nagyjából a második helyen a jobline.hu és a cvonline.hu-topjob.hu összenövés osztozik (410 hirdető, 2837 állásajánlat), így ezekre az oldalakra is érdemes regisztrálni, vagy az állásértesítőjükre feliratkozni. A profession funkcionalitását persze még nem érik el, és a felhasználóbarát működés sem a legjellemzőbb tulajdonságuk, de ha állást keresel, ne hagyd ki ezeket az oldalakat sem.

A külföldön jóval népszerűbb, de itthon még csak gyerekcipőben járó monster.hu oldalt érdemes még szemlézni (3519 állás), de leginkább akkor, ha a külföld is szóba jöhet. Külföldi állásokban ők jobban otthon vannak, mivel számos országban jelen van a cég. A jobpilot.hu oldal is megvan még, de az már egy ideje a monster-é, így az ajánlatok ugyanazok. 

Kisebb szereplők még a workania.hu, vagy a mérnökökre specializálódott mernokallasok.hu oldal, vagy az egészségügyi területen a medijobs.hu, de általánosságban elmondható, hogy az a cég, amelyik belátható időn belül tényleg munkatársat keres, az nem valamelyik kisebb ismertségű, látogatottságú oldalon hirdet, hanem valamelyik komolyabb, fizetős oldalon, így ezeket érdemes figyelemmel kísérni.

Gyűjtő oldalként pedig a carreerjet.hu ajánlható, mely magyar és külföldi álláshirdetéseket gyűjt össze forrástól függetlenül (több, mint 23 millió állásajánlat).

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr982008759

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Anonim álláshirdetés feladása: jogszerű-e? 2019.03.27. 15:37:32

Korábban elég sok olyan anonim álláshirdetés került feladásra, amelyben a jelentkező nem tudta megállapítani, hogy melyik cég adta fel a hirdetést, önéletrajzát melyik cég fogja megtekinteni. Sajnos még mindig van olyan anonim álláshirdetés, amelyben e…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsuzsa · http://deepindata.com 2010.05.31. 16:53:11

és mi a helyzet a jobinfo.hu -val?
Elsősorban gyűjtőoldal, szemlézi valamennyi emlegetett nagyobb állásportál állásait (igaz emiatt előfordulnak duplikációk) és több kisebbét is, de saját álláskínálata is van.

Talán itt kaphatjuk a legteljesebb képet, és nem kell több oldalt végigjárni, hogy lássunk mindent.

Karriervadász 2010.05.31. 22:25:32

@KZsuzsa: igaz, gyűjtőoldalként jól funkcionál, de ha már aggregátor oldalról van szó, akkor a carrierjet szélesebb körből merít. de mindenképp itt a helye, köszi a kiegészítést :)

mernokkarrier 2011.11.23. 23:19:20

Érdemes megjegyezni, hogy a Mérnökállások .hu -n kevesebb mérnöki állás található, mint a például a mernokbazis.hu/allaskereso - n. Ezen a weboldalon mondjuk a mérnök munka keresése csak egy funkció néhány más mellett, de aki érdeklődik a mérnöki, technikai tudományos hírek után amit az oldal kínál, azokat jobban szeretik a HR-esek, mivel motiváltabbak és tájékozottabbak.

Azt is érdemes megfigyelni, hogy a mérnökállások.hu -t inkább nők olvassák. Több a nő a mérnök között??

ŐŐŐ, hogy is van ez? Aki nem hiszi járjon utána: www.alexa.com/siteinfo/mernokallasok.hu# .

euro_állás · http://www.euro-allas.hu/ 2012.07.29. 14:49:33

Jók az említett oldalak. Amennyiben külföldön szeretnél dolgozni, csupán zt érdemes megfogadni, hogy előre sose fizess semmilyen regisztrációs díjat vagy egyéb jogcímen kért pénzt.
süti beállítások módosítása