Egy személyzeti tanácsadó cégnél dolgozó ismerősöm hívta fel a figyelmemet egy itthon még rendhagyó pályázati megoldásra. Az álláskereső blog formájában tette elérhetővé mindenki számára az önéletrajzát, és álláskereséskor önéletrajz és motivációs levél helyett ennek a linkjét küldi el: http://fabulyamarti.freeblog.hu

Személyes véleményem az, hogy kreatív, ötletes megoldás, könnyen kezelhető, áttekinthető. Szerepel rajta minden, amit egy leendő munkáltatónak fontos, és ezek az információk egy kattintásra vannak, nem egy ömlesztett, több oldalas dokumentumban, vagy több, külön csatolt fájlban.

Ugyanakkor nem árt figyelembe venni, hogy ez a fajta megoldás sok HR-esnél, toborzónál nem feltétlenül arat osztatlan sikert. Egyrészt, mert nem lehet becsatolni semmit a központi adatbázisba. Másrészt, a többi pályázónak külön CV-je van, neki meg egy link, amit persze át lehet küldeni a szakmai vezetőnek, de ha az pl. egy 50-es gazdasági vezető, aki nem egy IT guru, lehet, hogy egy linket se nagyon tud megnyitni...

Azt gondolom, hogy ez az irány jó, de mellette legyen egy hagyományos pályázat is. Előbbi azokban az esetekben sülhet el jól, ha tudod, hogy egy fiatalos, kreatív céghez pályázol, vagy tudod, ki fogja olvasni, megnézni a pályázatod. Egy ismeretlen, "konzervatív" környezetbe viszont menjen hagyományos pályázat, főleg, ha a hirdetésben csatolt önéletrajzot várnak el. Mindig tartsd szem előtt, hogy az önéletrajzodat nem magadnak, vagy az ismerőseidnek írod!

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr942168828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása