Hétfői kommentek között több olyan kérdés/probléma is felmerült, amihez hozzá szeretnék szólni, ill. van rá válasz. Nick Papagiorgo olvasónk vetett pár dolgot fel a témában itt, itt és itt.

folytatás szerdáról:

4. Garantált fizetés a betanulás időtartamára, számlaképesség, gyanús.

A gyanú jogos, de nem minden esetben. Számos neves bank és biztosító "foglalkoztat" értékesítőket, akiknek a kezdeti támogatást megadja, és ezt nem vonja le később, viszont elvárja, hogy később az értékesítőt a teljesítménye alapján javadalmazza, azaz a jutalék termelje ki a jövedelmét. A foglalkoztatás formája pedig alvállalkozói, tehát minderről számlát kell adni. Nem mondom, hogy álom állás, és itt nagyon sok a kókler, sufni kis cégek, de a nagyok azért már eljutottak addig, hogy ha nem adnak meg kellő támogatást az induláskor, és persze később, akkor elmarad a siker.

5. Túl régóta fut a hirdetés, az gyanús.

A példaként felhozott németes bérszámfejtő pont nem jó. Bérszámfejtőből nincsenek sokan állás nélkül, ráadásul a bérszámfejtő általában nem az az "ugrálós" típus, simán lenyom 10-20 évet egy cégnél. Namost, nyelvtudással rendelkező bérszámfejtő meg pláne ritka, hát még németes. Tehát munkakör függő, simán lehet olyan, hogy égen-földön keresik az adott szakembert, de éppen most, amikor amúgy sem váltanak olyan könnyen állást, nincs ilyen ember. Ilyenkor fut tovább a hirdetés. Aztán, van olyan, hogy folyamatosan keresnek mérnököket, mert bővül a fejlesztőközpont. A profil ugyanaz, vagy hasonló, folyamatosan kell hirdetni, hiszen felvesznek 15-20 embert.

Végül akkor is futhat akár 1 évig a hirdetés, ha a cég döntésképtelen, azaz fel akar venni valakit, van is nyitott állás, de lassan, értsd nagyon lassan halad a kiválasztás. A közvetítő cég pedig addig hirdet, amíg a kiválasztott el nem fogadja az ajánlatot, azaz szinte az utolsó pillanatig.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr942245231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása