Az élet túl egyszerű lenne, ha a munka egy olyan kapcsolat lenne, ahol a munkaadó által kiadott feladatokat a munkavállaló az elvárt módon, határidőre elvégzi, és ezért fizetést kap. Ezzel szemben előfordul, hogy vagy a munka nincs elvégezve, vagy nem az elvárt módon, nem határidőre készül el, vagy éppen a munkaadó részéről van hiányosság, akár a fizetés terén.

Ráadásul, az, hogy ki hogyan látja el a feladatát számos tényezőtől függ, de talán mindennek a gyökere a motiváció, így ezt lenne érdemes megvizsgálni az egyén szintjén. Persze felmerül a kérdés, hogy a cég nem élne-e vissza vele, ha pl. tudja, hogy Bélának az alapvető motivációja az, hogy megtartsa az állását, mivel tudja, hogy már 50 évesen nem találna mást, és ő keres egyedül a családban. Számára a motiváció részben kényszer, számára nem az a fontos, hogy a légkondi távirányítós-e, illetve van-e ingyen kávé, vagy, hogy plüss fotelek vannak-e a pihenőszobában. Neki az a fontos, hogy érezze, stabil a munkahelye, és kihúzza még a nyugdíjig. A gononsz munkaadóról persze sokan azt feltételezik, hogy akkor biztos agyondolgoztatja Bélát, és nem emeli a fizetését. Van ilyen, de ilyenkor Béla eljut majd egy olyan szintre, hogy ha az elvégzett munkában nem is, de más, nem látható módon "elveszi" ami jár neki. Meglopja a céget, vagy finoman szabotál, netán a cég rossz hírét kelti, elveszít pár ajánlatkérést, ilyenek.

A fiataloknak (ideális esetben) a szakmai fejlődés, a munkakörülmények, majd a fizetés és az előrelépés azok a tényezők, amik motiválóak lehetnek. A családos munkavállalókat a stabil munkahely, a rugalmas, családbarát időbeosztás, a plusz szabadság motiválhatja. Azokat, akik munkamániások, az új feladatok, a teljesítményarányos javadalmazás ösztönözheti, ez utóbbi az átlagon felüli teljesítményre képes, sokat keresni vágyókat motiválja leginkább. Akik átlagosan, vagy az alatt teljesítenek, őket pl. a teljesítménybér nem fogja motiválni, mert nem fogják elérni azt a teljesítményt, ami után az ösztönző összeg számottevő lenne.

Aztán van akit a csapat, a légkör érdekel jobban, mint a munka, vagy a fizetés. Ellátja a dolgát, nincs rá panasz, de csak akkor, ha jól érzi magát a bőrében. Jó a csapat, vannak vállalati programok, sörözés, és még lehetne sorolni. Ráadásul a motiváció folyamatosan változhat.

Nehéz ügy, mert őszinteség kell hozzá, önismeret, nyitottság és együttműködő hozzáállás, objektivitás mindkét fél részéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr462280633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.09.08. 18:54:27

és a hr-os ílyet nyög be a takarítónéninek a multinál felvételi elbeszélgetésen:
mi a motivációja?

Nick Papagiorgo 2010.09.09. 21:09:17

@Bachterman: mit akarsz, engem egyszer egy hr-es arról faggatott telefonon, hogy miért épp az "Ő" cégükhöz jelentkeztem. Én épp munkanélküli voltam, és kb. százötvenkettő helyre jelentkeztem addig már, így nehéz volt elmagyarázni, hogy én miért épp a "Kovács, Tsa és Fiai"-nál képzelem el a jövőmet (és nem a konkurrenciánál). Az sem könnyítette meg a helyzetemet, hogy a hirdetésben a nevüket (jó szokás szerint) jótékonyan elhallgatták, így kvázi fogalmam sem volt, hogy kihez jelentkeztem. De az adott hölgy nagyon figyelhetett, amikor ezt tanították, és/vagy vesszőparipája lehetett a téma, mert többször, és következetesen visszatért rá, hogy miért épp ők, miért nem más. Elég kellemetlen volt, igaz csak telefonos interjú volt ,de akkor is. Nem túl jó dolog, ha az ember legszívesebben ilyeneket mondana a telefonba, hogy "hölgyem, szerintem kettőnk közül az egyik igen hülye, és szerintem nem én vagyok az", még akkor sem, ha igaz ...

balage_81 (törölt) 2010.09.19. 12:51:53

hű mennyi okosság van ezekben a posztokban...gondolom menő hr-es a szerző
süti beállítások módosítása