Pl. márciusban szinte minden hétre jut egy állásbörze, mivel már nem csak "offline" hanem online börze is lesz.

A menetrend:
03.02-03.03. Karrier Expo http://www.karrierexpo.uni-corvinus.hu/

03.09-03.10. Műegyetemi állásbörze http://www.allasborze.bme.hu/

03.21-03.23. Profession.hu virtuális állásbörze http://www.virtualisallasborze.hu/

03.24-03.25. HVG állásbörze http://www.hvgallasborze.hu

Az online, vagy találóan  "foteles-pizsis" állásbörzének is nevezhető virtuális állásbörze hatalmas előnye, hogy nem kell kimozdulni.

2010 őszén rendezte meg a Profession első virtuális állásbörzéjét, mely nagy sikerrel zárult, több mint 100 ezer látogatással igen komoly tömeget mozgatott meg, így a börzén online jelenlévő 35 cég bőven válogathatott a beérkezett jelentkezések, önéletrajzok között.

A Virtuális Állásbörze a hagyományos és az online börzék legjobb tulajdonságait ötvözi. Egy olyan online esemény, mely az internet adta lehetőségeket maximálisan kihasználja a toborzáshoz és az álláskereséshez – így a toborzó cégek és a munkakeresők egy teljesen új megközelítésben találkozhatnak egymással. Az online virtuális térben ugyanúgy mozoghat az érdeklődő, mint egy valódi börzén, végiglátogatja a standokat, elbeszélget/chatel a cég képviselőjével, vagy HR-esével, otthagyja elektronikusan az önéletrajzát, interjúzik, beszélget, előadást hallgat meg. Ráadásul mivel nincs helyhez és nyitva tartáshoz kötve, az éppen dolgozó érdeklődők is könnyen látogathatják.

Tehát a virtuális állásbörze egy rendkívül kényelmes módja az álláskeresésnek, ha a jelentkezők oldaláról tekintjük: hiszen elég otthon, a fotelből (vagy épp a munkahelyről :) végigböngészni a cégek ajánlatait, bemutatkozó videóit, előadásait, nem kell a már feszülős érettségi öltönyben/kosztümben feszengeni és sorban állni a standok előtt. Ráadásul kényelmes ez a megoldás a cégeknek is, hiszen kvázi nekik sem kell kimozdulni, különböző print anyagokat készíteni, használhatatlan repi ajándékokat legyártatni, majd a börze után a papíron kapott önéletrajzokkal görcsölni: minden adat, önéletrajz, jelentkezés elektronikus formában érkezik be hozzájuk. Zéró káros anyag kibocsátás, kevesebb feleslegesen kivágott fa, környezetbarát és kényelmes megoldás mindkét fél számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr652704369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása