Erősen pozíciófüggő persze, de általában 1-1 állásra jelentkezik 100-300 pályázó. Általában az első 30-50 CV-ből lehet találni 3-6 jelöltet, aki jó, és akit behívnak interjúra. Kihullik az, aki nem felel meg a cég számára fontos publikus (végzettség, tapasztalat, nyelvtudás) és nem publikus elvárásoknak (kor, nem, kinézet), kihullik, akinek a CV-je hibákkal teli, vagy mazsolázni kell az információt, mert túl terjengős, vagy szűkszavú, vagy rosszul van megformázva. Kihullik az, aki igénytelen képet rak be a CV-jébe. Kihullik az, akitől kérnek fényképet, fizetési igényt, de nem küld. Extrém esetben az is kihullik, aki megfelel az elvárásoknak, de van mellette számos olyan jelentkező, aki még jobb nála abban, hogy valamilyen extra tudással is rendelkezik.

Továbbá vannak olyan keresések, ahol nem sürgős a pozíció betöltése, így szépen nyálazzák százasával a CV-ket, mire belefutnak 1-2 minőségi jelöltbe, így itt azok is kihullhatnak, akik egyébként minden szempontnak megfelelnek, de a CV-ből kinyerhető szakmai háttér alapján nem jobbak a jelenlegi munkatársnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://karriervadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr882114606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.06.28. 07:33:08

van, ahol szemre lecsapnak a kétszáz cv-ből száznyolcvanat, és a maradék húszból mazsoláznak. a többi meg kuka.
süti beállítások módosítása